Изобретения

Христо Дичев е автор 8 изобретения, които представляват хидро-пневмо механични системи с ел. магнитно управление.
Изобретенията са внедрени в завод за производство на синтетични влакна.


ЛАМЕЛНА МАШИНА

bmach
Служи за отрязване и залепване на ламели от минерална вата към алуминиево фолио, крафт хартия или стъклен воал. Ламелната вата служи за термоизолация на тръбопроводи,съдове, реактори и други. Машината представлява хидро-механична установка с електромагнитно управление. Отрязването, изтласкването и залепването се извършват в автоматичен режим. Габарити – 2400 мм /1100мм/1000 мм.
Производителност – 60 метра/час


РОБОТ ЗА ПРЕНАСЯНЕ И НАРЕЖДАНЕ НА ШПУЛИ

meh2

Робота посещава 48 различни позиции,като
сам изработва програма след „повикване“ от работника на предилната машина. Нареждането на шпулите върху транспортнните колички е шахматно. Всяка шпула е с тегло 22 кг. Работи в продължиение на 16 години.Управлението на робота е извършено от ел. специалиста – Атанас Ж. Дойчев.


БРИКЕТИРАЩА МАШИНА

ses

Брикетиращата машина предсавлява хидро-механична система с ел.магнитно управление,която поема и уплътнява посредством пропарване и налягане влакнести полиестерни отпадъци. Брикетите са с диаметър – 180 мм и дължина 100 – 1000 мм Предназначени са рециклиране чрез химическо разграждане. Поемането,уплътнаването и нарязването е автоматично Брикетирани отпадъци – 6300 тона. При монтиране на допълнително нагряване е възможно брикетиране на всякакви видове влакнести и фолиини отпадъци.


ПРЕСА ЗА БАЛИРАНЕ

meh4

Бало-пресата е със специално предназначение. Служи за балиране на синтетични влакна. Пресоването на влакната и разглобяването на контейнера се извършва хидравлично.

Внедрена: фирма „Ямболен“ – България и „Премниц“ – Германия


ДЕМОНТАЖНО УСТРОЙСТВО

meh3

Напълно автоматизирана хидравлична установка за демонтаж на дюзови пакети, нагряти до висока температура.

 

Translate »
Menu Title